Freya Help Center

Freya Help Center

Adăugare si editare produse

Citit acum: 12 minute 184 vizualizări

Pentru a adauga sau edita un produs trebuie sa navigam la:
Administrare Produse Adauga

sau
Administrare produse Click pe denumire produs pentru editare detalii Editare

Informatii

Nume: Se va introduce denumirea produsului
Categorie produs: Se va selecta categoria de care produsul apartine
Tipul de stoc: Se va selecta tipul de stoc al produsului. Fiecare tip de stoc va influenta setarile posibile asupra produsului. (Ex: Tipul de stoc „Marfuri” nu va permite retete, drept urmare tabul de „Istoric retete” va fi indisponibil.)
Unitatea de masura: Se va selecta unitatea de masura principala a produsului. La aceasta unitate de masura se vor raporta si documentele de stoc.

Module

Activ in pos: Prin setarea acestei optiuni, produsul va fi vizibil pe tableta sau terminalul de vanzari.
Activ in comenzi: Prin setarea acestei optiuni, produsul va fi vizibil in modulul de comenzi.
Activ in productie: Prin setarea acestei optiuni, produsul va fi disponibil in modulul de productie. Daca optiunea este activa, descarcarea de stoc se va intampla doar in momentul introducerii si validarii unei note de productie.
Activ in aplicatii externe: Prin setarea acestei optiuni, produsul va fi disponibil in modulul de livratori si pe aplicatiile externe (Self-Order). Aceasta optiune permite configurarea unui meniu diferit pentru POS si pentru aplicatiile externe.

Proprietati

Fractionabil: Aceasta optiune va permite receptia si vanzarea produselor ce au cantitati fractionabile/cantaribile. (ex: Branza 2.745KG). Daca aceasta optiune este activa, in terminalul de vanzare se va lansa o fereastra de introducere a cantitatii la fiecare selectie de produs. Aceasta optiune functioneaza cu integrarile de cantare.
Produs complex: Aceasta optiune permite setarea unor produse la alegere asociate acestui produs. Produsul complex nu permite reteta si va scadea doar reteta produselor tip topping. Diferenta intre un produs cu toppinguri si un produs complex este ca produsul cu toppinguri poate avea o reteta standard de la care pleaca, la care se adauga si toppingurile in timp ce produsul complex este un produs nestocabil care scade doar retetele toppingurilor.
Poate fi topping: Aceasta optiune permite ca produsul sa faca parte din selectia de toppinguri a unor produse complexe sau produse cu toppinguri.
Discount: Aceasta optiune permite asocierea unui discount de orice fel (discount procentual, numeric, promotie, pret preferential) pe produs. Daca optiunea nu este activa, nimic din ce tine de discount nu va putea fi aplicat pe acel produs.
Promotional: Aceasta optiune permite incasarea si plata in puncte. Daca optiunea este activa, soldul de puncte clientului asociat vanzarii se va updata cu valoarea de puncte la achizitie. Daca clientul achizitioneaza acest produs si doreste sa il achite cu punctele acumulate va putea face acest lucru, daca are un sold suficient.
Colectare garantie conform SGR: Aceasta optiune va adauga atat la receptie cat si la vanzare, garantia conform SGR pentru produsele carora li se aplica acest lucru. Taxa de 0.5RON va fi adaugata in functie de cantitatea introdusa.

Detalii suplimentare

Alias: Aceasta optiune va permite denumiri diferite pentru acelasi produs in restaurant si livratori. Daca avem un alias completat, in integrarea cu livratorii se va prelua automat aliasul, daca este necompletat, se va prelua denumirea produsului. Acest lucru ne ajuta sa avem denumiri mai prietenoase si usor de inteles pentru clienti.
Termen de valabilitate: Aceasta optiune permite setarea unui termen de valabilitate default pentru produs. Astfel, cand facem note de productie sau receptii pe produs, se va adauga numarul de ore la data receptiei sau a productiei ca si termen de valabilitate pe produs.
Cheltuieli productie: Aceasta optiune permite setarea unor cheltuieli de productie pe produs astfel incat sa primim alerte cand depasim costurile de productie setate si acestea sunt mai mari. Totodata poate fi folosit si in zona de rapoarte personalizate pentru a avea o mai buna intelegere asupra costurilor actuale vs. costurile ideale.
Produs complementar: Aceasta optiune permite vanzarea produsului actual, dar scaderea din stoc a produsului complementar sau a retetei acestuia cand vindem. Aceasta optiune ne permite pentru Coca-Cola si Coca-Cola Delivery sa avem miscari de stoc doar pe Coca-Cola prin setarea produsului complementar Coca-Cola pe produsul Coca-Cola Delivery. Acest lucru este valabil si pentru retete, astfel se va scadea reteta produsului complementar. Ordinea de descarcare este 1. produs complementar sau reteta acestuia, 2. reteta produsului. Astfel daca avem produs complementar, nu se va mai descarca reteta.
ERP: Aceasta optiune permite asocierea unui cod de produs din ERP-ul folosit pentru a sincroniza nomenclatorul de produse.
Cod PLU: Aceasta optiune va asocia un cod unic ce se sincronizeaza in POS pentru integrarea cantarelor cu eticheta. Astfel cantarele vor emite o eticheta cu greutate variabila ce poate fi scanata la vanzare.
Cod contabil: Aceasta optiune permite setarea unui cod contabil pe fiecare produs in parte. Acest lucru poate fi setat la nivel general pe tipurile de stoc in Nomenclatoare Tipuri de stoc .
Cod QR: Aceasta optiune permite setarea unui cod QR pe produs care poate fi folosit mai departe in modulul de etichete Setari Etichete .
Cod CPV: Aceasta optiune permite setarea unui cod CPV pentru a putea folosi integrarea cu RoTransport.
Cod NC: Aceasta optiune permite setarea unui cod NC pentru a putea folosi integrarea cu RoTransport.
Cantitate bruta: Aceasta optiune permite setarea unei cantitati brute pentru produs, pentru a fi folosita mai departe in integrarea RoTransport.
Cantitate neta: Aceasta optiune permite setarea unei cantitati nete pentru produs, pentru a fi folosita mai departe in integrarea RoTransport.
Unitati colectibile: Aceasta optiune permite setarea unei unitati colectibile SGR la marcarea produsului. Spre exemplu daca avem un cod de bare pentru 6 x Coca-Cola 330ml, putem pune 6 ca unitati colectibile pentru a adauga 6×0.5RON pe bonul fiscal.
Produs cu risc: Aceasta optiune permite setarea unui produs cu risc pentru a fi folosita mai departe in integrarea RoTransport.
Printare eticheta la inchidere vanzare: Aceasta optiune permite printarea etichetelor la inchiderea vanzarii. Pentru acest lucru este nevoie de setarea unei imprimante de etichete integrate cu FreyaCloud POS si activarea optiunii de printare etichete pentru produse fractionabile/nefractionabile. Tiparirea etichetelor la vanzare functioneaza doar prin setarea unui cod de bare pe produs (poate fi fictiv).
Include Timbru verde: Aceasta optiune permite setarea unei taxe tip timbru verde pentru electronice. Valoare setata pentru o unitate de produs, va aparea separat pe bonul fiscal.
Coduri de bare: Aceasta optiune permite setarea a cel putin un cod de bare pe produs prin tastarea codului si apasarea tastei ENTER pentru confirmare. Daca se doreste unicitate la nivel de cod de bare, acest lucru este posibil din Setari Setari aplicatie Cod de bare unic pe produse .
Descriere scurta: Aceasta optiune permite setarea unei descrieri scurte care va fi prezenta in integrarea cu livratorii.
Descriere lunga: Aceasta optiune permite setarea unei descrieri scurte care va fi prezenta in integrarea cu website si va fi prezenta pe eticheta printata in pos pentru acest produs in cazul in care setarea printarii etichetei este pe modul orizontal.
Unitati de msaura secundare: Aceasta optiune permite setarea unor unitati de masura secundare, raportate la unitatea de masura principala. Ex: 1 x Coca-Cola 330ML = 1/6 x Bax. Astfel in momentul receptiei, vom putea selecta fie unitatea de masura principala, fie cea secundara, iar softul va face conversia automat la unitatea de masura principala.

Pret & Cantitate

Locatii: Posibilitatea selectarii mai multor locatii pe care dorim sa vindem produsul. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, trebuie ca utilizatorul sa fie asociat tuturor locatiilor.
Pret vanzare cu TVA default: Posibilitatea de a seta un pret la toate locatiile asociate prin introducerea valorii si apasarea sagetii albastre. Acest lucru va asocia pretul pe toate locatiile.
Valoare TVA default: Posibilitatea de a seta o cota de TVA la toate locatiile asociate prin introducerea valorii si apasarea sagetii albastre. Acest lucru va asocia pretul pe toate locatiile.
Locatie: Putem seta produsul favorit pe fiecare locatie in parte prin apasarea simbolului inima. Acest lucru va crea o categorie de produse Favorite in POS care va fi afisata pe pozitia 1 pentru rapiditatea in marcare.
Pret vanzare cu TVA: Posibilitatea de a seta un pret prin introducerea valorii. Acest pret va fi doar pentru locatia mentionata.
Valoare TVA: Posibilitatea de a seta o cota TVA prin selectarea valorii. Aceasta cota TVA va fi doar pentru locatia mentionata.
Gestiune: Gestiunea de pe care se va scadea produsul sau ingredientele lui in momentul vanzarii.

Istoric retete

Detalii: Posibilitatea vizualizarii retetei curente, a tuturor ingredientelor si navigarea intre ingredientele care au reteta la randul lor.
Clonare: Posibilitatea de clona reteta curenta, cea curenta va fi inchisa, iar o clona a retetei ne va fi afisata pe ecran. Prin clonare putem edita ingredientele sau le putem sterge si putem adauga o reteta noua.
Editare: Posibilitatea de a edita reteta curenta, daca facem acest lucru nu se va propaga in trecut ci doar de la data salvarii retetei noi.
Inchidere: Posibilitatea de a inchide reteta curenta. Daca inchidem reteta curenta, produsul se va descarca pe sine, in regim de marfa de la salvarea acestuia.

Adaugarea, editarea sau clonarea retetei curente ne va deschide urmatoarea fereastra unde vom putea seta reteta pe care ne-o dorim.
UM: Unitatea de masura principala a produsului pentru care adaugam reteta. La aceasta unitate de masura se va raporta reteta.
Cantitate: Cantitatea obtinuta din reteta pe care urmeaza sa o adaugam. Daca de exemplu avem reteta pentru 50 de portii, putem sa trecem 50 la cantitate, ingredientele si cantitatile aferente, iar softul va face automat impartirea raportata la o unitate de masura.
UM secundara: Unitatea de masura secundara la care ne raportam.
Cantitate secundara: Cantitatea obtinuta raportata la unitatea de masura secundara.
Descriere: Descrierea contine toate ingredientele retetei curente ordonate descrescator dupa cantitatea acestora. Aceasta descriere se va putea printa in Freya Cloud POS pe bonul de valori nutritionale, aditivi, alergeni si componenta reteta.
Aplicata din data: Data de la care dorim sa aplicam reteta, putem sa programam o data in viitor si schimbarea se va face automat, daca lasam necompletat se va prelua data confirmarii retetei si a salvarii produsului.
Ingrediente: Adaugarea de ingrediente in reteta prin cautare. Cautarea se face de la primele 3 caractere, iar adaugarea in reteta prin selectare cu mouseul sau tasta enter. La ingrediente putem adauga o Descriere, Cantitatea raportata la unitatea de masura a ingredientului, iar restul valorilor unitare de intrare si totalul se vor afisa dupa salvare. Acestea vor fi preluate din stocuri bazat mereu pe ultimul pret de achizitie.

Sectii de preparare

Posibilitatea de a adauga una sau mai multe sectii de preparare pentru produs. Putem ordona sectiile ajustand ordinea prin click lung pe simbolul cu 3 linii. Ordinea ne ajuta daca avem pas necesar activat. Pasul necesar activat pe o sectie inseamna ca acea comanda nu va aparea pe urmatoarea sectie de preparare decat cand este finalizata prin intermediul aplicatiei Kitchen. In exemplul atasat, pe Kitchen se gateste produsul si daca ar fi selectat pas necesar, inseamna ca pe zona de Assembly nu va aparea pana nu este finalizat pe sectia Kitchen. Astfel cand este totul gata de asamblare, persoana dedicata pentru asamblarea comenzilor poate sa le onoreze si sa le inchida. Cand sunt inchise pe ultima sectie, Kitchen Display Client muta numarul comenzii din „in preparare” in „finalizat”.

Toppinguri

Posibilitatea de a adauga produse tip topping la macarea produsului principal. Daca produsul principal este complex, atunci se vor scadea doar retetele toppingurilor, daca este normal, se va scadea reteta lui impreuna cu retetele toppingurilor.
Optiuni Minime: Optiunile minime selectate din categoria din care face parte toppingul. Ex: 0 daca nu este obligatoriu, 1 daca este obligatoriu cel putin 1 topping s.a.m.d.
Optiuni Maxime: Optiunile maxime selectate din categoria din care face parte toppingul.
Pret personalizat: Pretul cu care influenteaza un topping pretul produsului principal. Se pleaca de la pretul produsului principal si se adauga preturile personalizate ale toppingurilor. In caz ca nu se completeaza, se va lua pretul 0. In cazul in care este completat, TVA-ul toppingului va fi identic cu TVA-ul acestuia setat ca produs individual la vanzare. Produsul principal poate avea cota 9% pe cand toppingul (Coca-Cola 330ml) poate avea TVA 19%.
Accepta modificari unitati: In cazul in care avem posibilitatea de a selecta mai multe produse din aceeasi categorie, putem bifa aceasta optiune pentru a putea selecta de mai multe ori in Freya Cloud POS acelasi topping. Ex: 2 x Coca-Cola 330ml.

Optiuni

Cantitate stoc critica: Posibilitatea de a seta o cantitate de stoc critica. Cand stocul actual al produsului coboara sub cantitatea de stoc critica, vom fi informati pentru aprovizionare. Se poate folosi si in zona de raportare si in zona de comenzi evenimente.
Cantitate stoc optima: Posibilitatea de a seta o cantitate de stoc optima. Se poate folosi si in zona de raportare si in zona de comenzi evenimente.
Locatie raft: Se poate seta o locatie la raft a produsului si impreuna cu aplicatia Freya Inventory, la scanarea codului de bare ne vor aparea informatiile acestea despre produs.
Conditii depozitare: Un camp freetext care permite setarea conditiilor de depozitare. Se vor folosi impreuna cu Declaratia de conformitate.
Conditii tranasport: Un camp freetext care permite setarea conditiilor de transport. Se vor folosi impreuna cu Declaratia de conformitate.

Atribute de prepare

Setarea unor atribute de preparare pentru produse pentru a fi transmise catre bucatarie. Aceste atribute apar pe bonurile de comanda si in aplicatia de Kitchen pentru a ajuta bucatarii cu instructiuni specifice de la clienti.

Valori nutritionale

Posibilitatea de a ne seta Alergenii, Aditivii alimentari si valorile nutrtionale manual sau prin calculare valori nutritionale pe baza retetei. Valorile nutritionale vor trebui setate raportat la unitatea de masura a produsului sau a materiei prime. Ex: Branza de vaca KG, va trebui sa setam valorile nutritionale conform cu unitatea de masura KG. Astfel in retete, in functie de cantitatea folosita se va popula cu valorile nutritionale automat.

Lasă un comentariu